Închirierea unei mașini este simplă, dar de multe ori putem uita detalii care ne fac închirierea cât mai ieftină. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a economisi niște bani la închirierea mașinii.

De ce să închiriez o mașină?

Închirierea de mașini are avantaje incontestabile.

Poți alege vehiculul potrivit pentru fiecare ocazie, în funcție de traseul de călătorie, de companie sau de scopul călătoriei tale. 

Nu va trebui să cunoașteți orarele transportului în comun și veți evita așteptările lungi în stații și aeroporturi, precum și să puteți dedica cât timp doriți oricărei vizite după gusturile dvs.

Veți putea să vă organizați călătoriile personalizate și să modificați planul inițial de câte ori este necesar.

Veți călători mai confortabil, fără a fi nevoit să suportați spații restrânse sau companie nedorită.

Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la probleme precum asigurarea, întreținerea, defecțiunea vehiculului.

Sfaturi pentru a economisi la închirierea de mașini

1- Rezervați în avans
Când puteți, rezervați în avans. Deși prețurile de obicei nu variază mult, a face o rezervare online va fi întotdeauna mai ieftin decât a o face la biroul oricărei companii, imediat ce ajungi într-o stație sau aeroport. În plus, rezervarea în avans vă oferă mai mult spațiu pentru a face modificări și modificări.

2- Modificați și amânați rezervarea înainte de anulare
Majoritatea companiilor nu vă taxează pentru modificarea rezervării, dar vă taxează pentru anulare. Din acest motiv, dacă nu sunteți sigur dacă să anulați, este mai bine să amânați sau să modificați.

3- Verificați politica de combustibil pentru a economisi mai mult
Alegeți întotdeauna companii care lucrează cu o politică de combustibil complet/plin în închirierea de mașini. În acest fel vei primi mașina cu întregul depozit și vei plăti doar pentru ceea ce folosești. Este întotdeauna mai bine să returnați rezervorul plin pentru a evita surprizele.

4- Faceți o rezervare pentru zile întregi și ridicați și returnați în același timp
De exemplu, dacă ridicați un vehicul joi la 8 dimineața și doriți să îl returnați duminică, este important să vă faceți check-in și să returnați închirierea mașină înainte de opt dimineața acelei zile. Dacă ai face-o la, să zicem, 10:00, ai fi taxat pentru o zi suplimentară. Calculați cum să vă planificați călătoria pentru a economisi acești bani.

5- Dacă doriți să faceți o excursie de agrement, planificați-o în afara sezonului de vârf
Ca și în cazul oricărei activități legate de călătorie, închirierea unei mașini în timpul verii sau de Paște vă poate face rezervarea mai scumpă. Așadar, dacă aveți de unde alege, este mai bine să rezervați în sezonul de jos.

6- Alegeți șoferul potrivit
Dacă șoferul are sub 25 de ani sau peste 65 de ani, companiile pot aplica suprataxe de asigurare deoarece sunt clasificate ca având mai puțină experiență sau cu un risc mai mare de accident. Dacă călătoriți în grup, cel mai bine este să ghidați pe cineva din această categorie de vârstă.

7- Verificați vehiculul înainte de închiriere și la returnare
Faceți fotografii cu vehiculul la ridicare și verificați înainte de a-l returna. Acest lucru previne ca daunele nedeclarate să provoace neînțelegeri la returnarea vehiculului.

8- Citiți recenziile companiilor de închiriere
Analizați opiniile și evaluările altor utilizatori din fiecare companie de închiriere. Astăzi ai acest instrument magnific. Opinia celorlalți utilizatori vă permite să anticipați informații despre modul în care compania răspunde în cazul unor incidente și să fiți atenți, pentru a le evita.

9- Ce model de mașină de închiriat să alegi?
Alegeți modelul de mașină de închiriat care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră în fiecare călătorie. Numărul de călători, călătoria de mai mulți sau de câțiva kilometri, volumul portbagajului necesar… acestea sunt criteriile care vor determina gama ideală de vehicule pentru călătoria dumneavoastră, ceea ce poate duce la diferențe semnificative de preț. O analiză preliminară bună vă poate economisi mulți bani.